Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Rajčatový salát
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce


Ingredience:

  • 4 ks mozzarelly
  • 8 rajčat
  • bazalka
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 30 g opražených piniových oříšků
  • 125 ml olivového oleje
  • 1 lžíce balzámového octa
  • sůl
  • pepř


Postup
Mozzarellu necháme okapat, rajčata omyjeme, obojí nakrájíme na plátky a uspořádáme na talíře.
U bazalky otrháme lístky, několik jich odložíme stranou. Česnek oloupeme a spolu s bazalkou, parmazánem, piniovými oříšky a olivovým olejem jemně rozmixujeme. Ochutíme balzámovým octem, osolíme a opepříme a rozdělíme na rajčatové a mozzarellové plátky. Salát ozdobíme lístky bazalky.

 

Špagety s bazalkou
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce


Ingredience:

  • 400 g špaget
  • 3 stroužky česneku
  • 2 svazečky bazalky
  • 2 lžíce (40 g) piniových jader
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 6 lžic olivového oleje
  • 8 malých rajčat
  • sůl


Postup
Podle návodu na obalu uvaříme špagety. Česnek oloupeme a najemno usekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku a piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmazánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.